February 2006

Declaratia Academiei Romane cu privire la Proiectul Rosia Montana

27 februarie 2006 - In ultimul timp mass- media sunt invadate de reclame care afirmă ca un oarecare Gabriel are soluţii pentru rezolvarea poluării istorice de la Roşia Montana, promiţând şi mari foloase din exploatarea aurului care acum “zace sub pământ”. Aceste reclame încearcă sa convingă opinia publică despre beneficiile pe care le-ar aduce exploatarea aurului preconizată la Roşia Montana.

Cianura ucide

Bucuresti, 11 februarie 2006 - Treizeci de activisti din campania 'Salvati Rosia Montana!' s-au adunat ieri la Ministerul Mediului exact la momentul cand membri ai Directoratului de Mediu al Comisiei Europene isi finalizau observatiile privind progresul Romaniei in directia integrarii in Uniunea Europeana in 2007.

Accesul la Informatii Infrant de Lege

10 februarie 2006 - Centrul de Resurse Juridice a constatat in urma activitatii desfasurate ca accesul la informatii, drept fundamental care sta la baza libertatii de exprimare, a principiului transparentei decizionale in administratia publica, a participarii publicului la luarea deciziilor, etc., este incalcat chiar prin legislatia interna: Lg.182/2002 privind informatiile clasificate, HG.

Lansare FanFest 2006

Cluj-Napoca, 9 februarie 2006 - 400 de persoane au participat la vizionarea filmului documentar Noul Eldorado al regizorului maghiar Tibor Kocsis in Cluj-Napoca. Acest documentar, distins cu numeroase premii la festivalurile de profil din lumea intreaga prezinta povestea localnicilor din Rosia Montana ale caror vieti stau in calea goanei dupa aur.

Lansare documentar - New Eldorado (r.Tibor Kocsis)

5 februarie 2006 - Exista o localitate minunata. Se numeste Rosia Montana. Va fi aur. Va fi argint. Aici va fi un nou Eldorado. O oferta remarcabila. Va fi deasemenea un lac cu cianura de 800 de hectare cu un baraj de 180 de metri. Doar ca, aceasta minunata localitate, Rosia Montana, va disparea de pe fata Pamântului. Pentru prima data în România, un film socant despre blestemul aurului la Rosia Montana. Un film premiat la numeroase festivaluri internationale. www.neweldoradofilm.com Avem placerea sa va invitam, joi, 9 februarie, ora 18:00, Casa Tranzit, str.