August 2011

Basescu sustine planul exproprierilor si a distrugerii Rosiei Montane

30 august 2011 - Un flashmob adresat presedintelui Traian Basescu a avut loc in Bucuresti, marti, 30 august, la ora 19:00, la intrarea Leu a Palatului Cotroceni, in prezenta a circa 300 de persoane. Simultan, flashmobul a avut loc si in Cluj, in fata sediului PDL, unde au fost prezente aproximativ 100 de persoane, ambele grupuri delimitandu-se clar de orice apartenenta politica.

Băsescu face propagandă de Aur la Roșia Montană. Aur ilegal

Roșia Montană, 30 august 2011 - Campania Salvați Roșia Montană condamnă public vizita de sprijin în favoarea proiectului privat de minerit cu cianuri de la Roșia Montană efectuată de președintele Traian Băsescu. Vizita  completează seria de declarații inacceptabile ale președintelui din ultimile zile, în condițiile în care proiectul propus este contestat de experți și societatea civilă, iar procedura de evaluare a impactului de mediu este încă în desfășurare.

Băsescu face propagandă de Aur la Roșia Montană. Aur ilegal

Roșia Montană, 30 august 2011 Campania Salvați Roșia Montană condamnă public vizita de sprijin în favoarea proiectului privat de minerit cu cianuri de la Roșia Montană efectuată de președintele Traian Băsescu. Vizita  completează seria de declarații inacceptabile ale președintelui din ultimile zile, în condițiile în care proiectul propus este contestat de experți și societatea civilă, iar procedura de evaluare a impactului de mediu este încă în desfășurare.

DECLARATIE COMUNA cu privire la pozitia publica recenta a Presedintelui Romaniei de sustinere deschisa a controversatului si deocamdata ipoteticului proiect minier Rosia Montana

25 august 2011 - Subscrisele ONG-uri de mediu si patrimoniu care se opun proiectului minier Rosia Montana, majoritatea membre in Coalitia pentru Mediu (CMR), preocupate de efectele negative certe sau potentiale pe care proiectul minier Rosia Montana le va avea asupra mediului natural in caz ca ar fi pus in practica, si care au fost in mod repetat amintite de noi, dar si de alte multe institutii si organizatii [1],

1.500 de turişti la FânFest 2011

15 august 2011 - Weekendul "FânFest 2011" a adus în Roşia Montană peste 1.500 de turişti. Unii dintre ei au participat la tururi ghidate prin cele mai importante zone din oraş, au ascultat la foc poveştile roşienilor şi cei mai antrenaţi (şi rezistenţi) au făcut Turul Roşiei pe biciclete. Alţii şi-au păstrat energia pentru concertele din poiana de la Tăul Brazi, unde pofticioşii au putut gusta din clătitele cu gem gătite până târziu după miezul nopţii.