June 2012

Rosia Montana in imagini

18 iunie 2012 - Rosia Montana a gazduit in perioada 15-17 iunie 2012 atelierul de documentare foto-video pe tema patrimoniului Rosiei Montane, prima etapa a proiectului Patrimoniul din Rosia Montana in imagini. Scopul acestui proiect il constituie realizarea unui repertoriu al elementelor semnificative ale peisajului cultural minier din zona. La scopul documentar al proiectului se adauga acela al cresterii vizibilitatii patrimoniului de la Rosia Montana catre publicul larg, in sprijinul unei mai bune constientizari a valorii sale exceptionale.

Rosia Montana in imagini

18 iunie 2012 - Rosia Montana a gazduit in perioada 15-17 iunie 2012 atelierul de documentare foto-video pe tema patrimoniului Rosiei Montane, prima etapa a proiectului Patrimoniul din Rosia Montana in imagini. Scopul acestui proiect il constituie realizarea unui repertoriu al elementelor semnificative ale peisajului cultural minier din zona. La scopul documentar al proiectului se adauga acela al cresterii vizibilitatii patrimoniului de la Rosia Montana catre publicul larg, in sprijinul unei mai bune constientizari a valorii sale exceptionale.

Evenimente de o gravitate fara precedent azi la Rosia Montana!

15 iunie 2012 - Aproximativ 30 de persoane, majoritatea angajati ai RMGC aflati in timpul programului de lucru, au agresat si amenintat cu moartea membri ai Alburnus Maior si ai Asociatiei ARA, si participanti la un workshop de fotografie organizat la Rosia Montana.

"Vă rupem gâtu' ", "Vă rupem picioarele", "Să nu vă mai prindem pe-aici", "Dacă nu pleacă ăştia de-aici nu răspundem pentru faptele noastre", acestea sunt câteva dintre ameninţările proferate mai bine de jumătate de oră, între strigăte şi îmbrânceli, chiar şi după apariţia Poliţiei.

Rosia Montana la Street Delivery - 15 - 17 iunie - Bucuresti

14 iunie 2012 - Anul acesta, Campania Salvati Rosia Montana si Re.Generation aduc Rosia Montana cu munti, paduri, tarani, vaci si oi in Bucuresti, la Street Delivery , intre 15 si 17 iunie.

Daca in 2011, te-ai incantat cu placinte gatite dupa reteta locului, ai admirat patrimoniul natural si cultural prin intermediul expozitiei foto si te-ai relaxat in fan la Rosia Montana Lounge, anul acesta, te invitam sa cunosti mai indeaproape viata Rosiei Montane.