May 2013

Victor Ponta - Pontaurul, Primul Minier al Țării

25 mai 2013 - Cetăţeni, să luăm Pontaurul de coarne! La jugul companiei canadiene au tras mulţi. Dar nimeni ca Pontaurul. Pontaurul are capul tare, tupeu cât încape, e fudul şi inconştient, n-are pic de ruşine. El minte cum respiră şi dă vina pe alţii. Guvernul lui a pornit, pe şest, un demers de avizare totală, cu încălcarea sau ocolirea prin derogare a multor prevederi legale pentru acordul de mediu.

Legea Minelor te aruncă în stradă

21 mai 2013 - VINO miercuri, 22 mai, la ora 10.00, în faţa Palatului Parlamentului (intrarea Izvor) să luăm acţiune în timpul şedinţei Comisiei de Industrii! NU vrem o lege a exproprierilor în favoarea companiilor miniere! Cu noua Lege a Minelor, toţi suntem ameninţaţi cu exproprierea!

Ziarul Apusenii Liberi spulberă mitul locurilor de muncă

Cluj-Napoca, 20 mai 2013 - Ediția a doua a ziarului Apusenii Liberi a fost distribuită în acest weekend în peste 40 de localități din județul Alba. Acest număr tratează cu prioritate tematica locurilor de muncă și denunță manipularea și propaganda ce prezintă opiniei publice cifre astronomice privind numărul locurilor de muncă.

BARBARUL – Ministrul Sfârșitului Culturii

Cluj-Napoca, 16 mai 2013 - Mulți dintre cei ce au ocupat fotoliul de ministru al culturii în ultimii ani au îmbrățișat retorica companiei canadiene de minerit cu cianuri. Nici măcar unul însă nu a fost într-atât de iresponsabil încât să semneze pentru distrugerea unuia din cele mai importante obiective culturale din țară – Roșia Montană.

Newsletter

15 mai 2013

Sistemul automat de abonare la newsletterul Salvați Roșia Montană este în curs de actualizare.

Astfel, vă invităm să trimiteți un email cu subiectul: ABONARE Newsletter la adresa alburnusmaior@ngo.ro. În conținutul acestuia vă rugăm precizați numele complet, adresa de email și orașul de reședință.

Abonarea se va realiza de către echipa Salvați Roșia Montană.
Vă mulțumim!

Allianz nu se aliaza cu Gabriel Resources

München, 8 mai 2013 – Mai multi activisti ai Campaniei Salvati Rosia Montana au participat la Adunarea Generala Allianz, cel mai mare asigurator de accidente din lume. Scopul acestei deplasari a fost informarea membrilor AGA despre riscurile si ilegalitatile asociate proiectului minier propus la Rosia Montana. Gabriel Resources a inceput discutiile cu Allianz pentru asigurarea proiectului minier, conditie esentiala pentru obtinerea avizelor necesare.