October 2013

Solidaritate cu Certej - In memoriam victimelor accidentului din 1971

27 octombrie 2013 - [Solidaritate cu Certej] Campania Salvați Roșia Montană își exprimă solidaritatea cu locuitorii comunei Certeju de Sus, județul Hunedoara, asupra cărora planează același pericol al mineritului aurifer cu cianuri. La Certej, compania canadiană Eldorado Gold propune o exploatare similară celei de la Roșia Montană.

Viitorul Roșiei Montane este predictibil: fără cianură

24 octombrie 2013 - În cadrul întâlnirii recente dintre oficialii români și cei americani s-a discutat despre sectorul economic din România și s-a accentuat necesitatea creării unui mediu predictibil pentru companiile americane. În timpul întâlnirii dintre vicepreședintele american Joe Biden și Victor Ponta, 30 de cetățeni americani au protestat în fața Casei Albe împotriva proiectului minier de la Roșia Montană.

Marea Adunare de la Cimpeni - 19 octombrie 2013

18 octombrie 2013 - Nemulțumirea față de proiectul de lege pentru distrugerea Roşiei Montane şi față de intenția Guvernului de a demara proiectul minier cu cianuri creşte pe zi ce trece în Ţara Motilor. Inspirați de determinarea cu care îşi apără dreptul la un mediu curat locuitorii comunei Pungeşti, localnicii din Roşia Montană, membri ai asociației Alburnus Maior îşi manifestă solidaritatea deplină cu mişcarea lor de rezistentă şi acuză atitudinea subjugată interesului corporatist a instituțiilor statului.

Dezinformarea menita sa acopere raportul expertilor independenti

18 octombrie 2013 - Campania Salvați Roșia Montană se delimitează de eventualele acte menite să afecteze integritatea fizică a oamenilor politici, oricât de servili ar fi aceștia intereselor companiei miniere. Campania încurajează totodată protestatarii din întreaga lume să continue acțiunile de nesupunere civică, non-violente, precum flash-mobul desfășurat în aceeași seară la Club A când Ministrul Barbu a primit bani imprimați cu figura sa.

Solidaritate cu Pungesti

16 octombrie 2013

Noi, Alburnus Maior şi Campania Salvaţi Roşia Montană,

ne exprimăm SOLIDARITATEA necondiţionată cu locuitorii comunei Pungeşti, judeţul Vaslui, care au început lupta împotriva sondelor Chevron, împotriva politicilor distructive ale guvernului Ponta şi a metodei fracturării hidraulice a gazelor de şist.

Diversiunea pe bază de amendamente

15 octombrie 2013 - Comisia Specială, boicotată de protestari și Campania Salvați Roșia Montană, își arată adevărata misiune: cosmetizarea legii înaintea votului în Parlament. Președintele Comisiei Darius Vâlcov a anunțat că începând de marți vor fi puse în discuție amendamentele aduse la proiectul minier de la Roșia Montană, iar invitat pentru a prezenta fiecare articol al proiectului de lege va fi inițiatorul acestuia, ministrul Dan Șova.

Ziarul Apusenii Liberi sparge blocada media în Țara Moților

10 octombrie 2013 - A treia ediție a publicației Campaniei Salvați Roșia Montană a ieșit de la tipar în 150 000 de exemplare ce sunt deja distribuite în toată țara. Aceast număr al Apusenilor Liberi tratează în mod special problema legii de distrugere a Roșiei Montane propuse de Guvern și dezbătută de Parlament în această toamnă. Articolele prezintă informație relevantă pentru abandonarea proiectului minier, informație de cele mai multe ori evitată de instituțiile media ce difuzează reclamele companiei miniere.

Pages