April 2014

Vizitaţi Roşia Montană: roşienii aşteaptă oaspeţi de Paşte şi 1 Mai

17 aprilie 2014 - Alburnus Maior împreună cu Asociația Bucureşti organizează în această primăvară două mini-vacanţe cu ocazia Paştelui (18-21 aprilie) şi zilei de 1 Mai (1-4 mai) în cadrul acţiunii de promovare turistică “Vizitaţi Roşia Montană!”. Peste 100 de persoane sunt aşteptate să petreacă cele două sărbători în localitatea din Ţara Moţilor.

Doua noi sentinte blocheaza avizarea proiectului RMGC

16 aprilie 2014 - Instanţele de judeactă din România au pronunţat pe 15 aprilie a.c.două sentinţe deosebit de importante pentru Roşia Montană. Prima se referă la
anularea avizului de mediu pentru Planul de urbanism zonal modificat (PUZ) pentru zona de dezvoltare industrială a Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Cea de-a doua respinge recursul înaintat de compania minieră privind suspendarea descărcării de sarcină arheologică a masivului Cârnic.

RMGC pierde inca un aviz crucial ce marcheaza un regres de 8 ani

15 aprilie 2014 - Unul din actele de importanţă capitală pentru continuarea procesului de avizare a proiectului de minerit cu cianuri de la Roşia Montană a fost astăzi anulat de instanţă. Decizia Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Sibiu (ARPM) de emitere a avizului de mediu pentru “Plan de urbanism zonal modificat (PUZ) pentru zona de dezvoltare industrială a RMGC” este, începând de astăzi, nulă.

Evaziunea şi spălarea de bani, prețul mitei electorale de la Referendumul cianurii

10 aprilie 2014 - Compania minieră Roşia Montană Gold Corporation este anchetată pentru complicitate la spălare de bani în România. Milioanele de euro investite în ample campanii de PR pentru a convinge publicul din ţară despre seriozitatea investitorului şi respectarea legilor interne şi europene se dovedesc încă o dată inutile. Ancheta procurorilor arată că 300.000 de dolari au fost achitate către firma Kadok Interprest SRL, investigată pentru evaziune şi spălare de bani în Prahova.