May 2014

Scrisoare deschisă privind asocierea și sponsorizarea simpozionului științific Odiseea Resurselor Minerale de către cele mai controversate companii din industria extractivă

Către Rectoratul Universității din București, În atenția Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rector
Scrisoare deschisă privind asocierea și sponsorizarea simpozionului științific Odiseea Resurselor Minerale de către cele mai controversate companii din industria extractivă

Mesajul lui Eugen David cu privire la alegerile din 25 mai: Sancționez!

23 mai 2014 - În urma evenimentelor petrecute în ultimele zile, referitor la cum privește fiecare om participarea la un drept democratic - acela de a-i alege pe cei care te reprezintă, îți reprezintă idealurile, valorile și iau anumite decizii în numele tău și, bineînțeles, al meu - vreau să le spun celor interesați de ce opțiunea mea este aceea de a merge la vot de acum înainte și de a nu alege ... neparticiparea la alegeri.

Pe 25 mai sancționăm cianuriștii!

22 mai 2014 - Campania Salvați Roșia Montană își încurajează susținătorii să ia parte activ în evaluarea candidaților înscriși pentru alegerile europarlamentare, iar pe 25 mai să își exercite dreptul democratic la vot. Evaluarea candidaților este centralizată prin pagina www.europarlamentare.rosiamontana.org (lansată la începutul lunii mai) și reprezintă un indicator de poziționare a acestora în ceea ce privește exploatarea la suprafață cu cianuri a zăcămintelor aurifere din România.

FânFest 2014 - Cultivă revoluția!

Roșia Montană, 13 mai 2014 - Alburnus Maior şi Campania Salvaţi Roşia Montană au bucuria să anunţe o nouă ediţie a festivalului de cultură şi protest FânFest. Ajuns la cea de-a noua ediţie, FânFest se va desfăşura în acest an între 11 şi 17 august. Ediţia din 2014 propune publicului interesat un melanj multi-cultural, care aduce laolaltă muzica, teatrul, literatura, poezia, fotografia, activismul civic, tradiţia şi istoria – toate sub sloganul FânFest cultivă revoluţia!

4 FAUIMP Roșia Montană - Declarație finală: Get Up! Stand Up!

12 mai 2014 - A patra ediție a Forumului Internațional împotriva Megaproiectelor Inutile Impuse a avut loc în Roșia Montană (România) între 8 și 11 mai, 2014. A fost aleasă această locație deoarece aici se duce o luptă împotriva unui proiect de minerit aurifer extrem de distructiv, iar noi ne manifestăm solidaritatea cu această cauză. Au luat parte la forum peste douăzeci de grupuri din toată lumea care se împotrivesc unor megaproiecte la fel de distructive.

Astazi incepe la Rosia Montana cea de-a patra editie a Forumului Impotriva Megaproiectelor Inutile Impuse

8 mai 2014 - Astazi incepe la Rosia Montana cea de-a patra editie a Forumului Impotriva Megaproiectelor Inutile Impuse. Precedentele editii ale forumului au avut loc in Val di Susa (Italia), Notres Dame des Landes (Franta) si Stuttgart (Germania). Prin gazduirea acestui forum, Rosia Montana se alatura comunitatilor din Europa si din lume care lupta impotriva acestui gen de proiecte distructive, fie ca e vorba de mine de aur, de cupru sau uraniu, fracturare hidraulica, aeroporturi, trenuri de mare viteza, tuneluri sau alte proiecte de infrastructura. 

Curtea de arbitraj, noua sperietoare pentru politicienii naivi!

1 mai 2014 - Declarația lui Eugen David, președintele Alburnus Maior: "Amenințarea privind curtea de arbitraj este ultima speranță a RMGC de a pleca cu bani din Roșia Montană. Această tentativă va fi un fiasco, la fel cum a fost și încercarea de toamna trecută de a schimba legilația în favoarea lor. În momentul în care Gabriel Resources chiar ar deschide un astfel de proces, în mod clar și-ar recunoaște înfrângerea în România.