June 2014

Roșia Montană trebuie să devină un model de dezvoltare durabilă în Europa

COMUNICAT DE PRESĂ - remis de misiunea comună a Europa Nostra și a Institutului Băncii Europene pentru Investiții în urma vizitei de lucru efectuate în România, vizită dedicată Roșiei Montane care s-a încheiat azi printr-o conferință de presă găzduită de Ordinul Arhitecților la sediul din București.

 

”Roșia Montană trebuie să devină un model de dezvoltare durabilă în Europa”

Parlamentul spune NU proiectului Roșia Montană Gold Corporation

4 iunie 2014 - Proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România, cunoscut și sub numele de „legea specială”, a fost respins de Camera Deputaților cu 301 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 3 „abțineri”.

Adoptă o Casă la Roșia Montană - Campania 2014

3 iunie 2014 - Asociațiile Alburnus Maior și ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie] anunță demararea celei de-a treia campanii ”Adoptă o Casă la Roșia Montană”, program de conservare a patrimoniului din Roșia Montană prin care clădiri istorice valoroase sunt redate comunităţii, prin forţa lucrărilor de restaurare susţinute de comunitatea locală şi realizate cu contribuţia publicului.