Lansare FanFest 2006

Timp necesar de citit
less than
1 minute
Ai citit până acum

Lansare FanFest 2006

Cluj-Napoca, 9 februarie 2006 - 400 de persoane au participat la vizionarea filmului documentar Noul Eldorado al regizorului maghiar Tibor Kocsis in Cluj-Napoca. Acest documentar, distins cu numeroase premii la festivalurile de profil din lumea intreaga prezinta povestea localnicilor din Rosia Montana ale caror vieti stau in calea goanei dupa aur.
Evenimentul a reunit personalitati ale mediului academic clujean, localnici din Rosia Montana, studenti precum si activisti de mediu. Invitatii speciali ai acestei manifestari - Eugen Cornea, Vice-presedinte Alburnus Maior si Stephanie Roth, castigatoare a Goldman Environmental Prize - au oferit publicului informatii despre situatia de la Rosia Montana.
Fondurile obtinute din vanzarea de bilete si materiale promotionale vor fi utilizate pentru organizarea FanFest 2006. Organizatorii au permis accesul liber reprezentatilor Rosia Montana Gold Corporation pentru a demonstra o data in plus ca Rosia Montana nu are nevoie de banii unei companii miniere pentru a se dezvolta durabil .
Acest eveniment a marcat si anuntarea perioadei in care va avea loc FanFest 2006; acesta ca si in anii precedenti ramane pentru ultimul sfarsit de saptamana al lunii august - 25-27 august 2006. "La editia din acest an, am introdus o mai larga dimensiune culturala si de mediu; FanFest va include un program muzical si artistic mai diversificat, prezentarea problemelor de mediu publicului larg si promovarea miscarilor culturale progresiste.", a declarat Richard Constantinidi, reprezentantul agentiei de management artistic Underdog si noul producator muzical al festivalului.
Ca urmare a sprijinului manifestat de publicul larg fata de Campania Salvati Rosia Montana si datorita succesului de care s-a bucurat documentarul Noul ElDorado, se vor organiza proiectii ale acestuia in mai multe orase din tara.

Echipa FanFest