Roșia Montană Gold Corporation datorează statului român 8,6 milioane de dolari

Timp necesar de citit
less than
1 minute
Ai citit până acum

Roșia Montană Gold Corporation datorează statului român 8,6 milioane de dolari

18 iulie 2016 - Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care deținea proiectul minier aurifer de la Roșia Montană , proiect care a fost oprit de către autoritățile române, ar trebui să plătească taxe restante în valoare de 8,6 milioane de dolari. Termenul de plată ar fi 5 august 2016.

Compania a primit o evaluare de plată de la ANAF, privind solicitarea acestora de deducere a TVA-ului în perioada 2011-2016.

RMGC a declarat că această evaluare este greșită și contrară legilor fiscale din România și Uniunea Europeană și că o vor contesta. De asemenea, compania Gabriel Resources susține că decizia este un abuz de putere al statului român care vizează descurajarea acțiunilor legale ale companiei, la instanța de arbitraj internațional. 

"RMGC se face că nu pricepe și joacă cartea victimei susținând că totul este doar o încercare de descurajare a acțiunilor sale la instanța de arbitraj internațional. Nu știm cine ar mai putea să dea crezare spuselor RMGC în România. Însă de data aceasta nu publicul român este ținta comunicării companiei, ci arbitrii de la Washington pe care RMGC se străduie acum asiduu să ii farmece." a declarat Eugen Davin, președintele Alburnus Maior