Societatea civila il sprijina pe Ministrul Mediului

Timp necesar de citit
less than
1 minute
Ai citit până acum

Societatea civila il sprijina pe Ministrul Mediului

18 februarie 2008 - 17 organizatii de mediu au semnat azi o scrisoare de sprijin pentru Ministrul Mediului, Attila Korodi si Secretarul de Stat Silviu Stoica in contextul in care Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a initiat o actiune legala cu privire la suspendarea procedurii EIA in proiectul Rosia Montana, atat impotriva Ministerului Mediului si Dezvoltarii Rurale (MMDD), cat si a celor doi demnitari in nume personal.

Prin scrisoare se arata ca organizatiile semnatare vor formula cereri de interventie in cauza inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.
Aceste interventii au drept scop sustinerea deciziei Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile de a suspenda procedura de obtinere a acordului de mediu pentru Proiectul minier Rosia Montana. Mai mult, cele 17 organizatii considera ca "actiunea disperata a RMGC este doar o incercare de intimidare" si pe aceasta cale doresc sa asigure autoritatile de mediu de sustinerea societatii civile in aceasta cauza.

Precizam ca aceste declaratii de sustinere se adauga altor declaratii similare din partea Greenpeace Romania, Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatiei Alburnus Maior care au anuntat deja in cursul saptamanii trecute ca vor interveni in cauza de la Curtea de Apel Bucuresti.

http://www.mobilsport.ro/~rmorg/sites/default/files/stiri/scrisoare_AttilaKorodi_ONG_rom_1.pdf#overlay-context=node/256%3Fq%3Dnode/256Gasiti aici textul integral al scrisorii.