Solidaritate cu Pungesti

Timp necesar de citit
1 minute
Ai citit până acum

Solidaritate cu Pungesti

16 octombrie 2013

Noi, Alburnus Maior şi Campania Salvaţi Roşia Montană,

ne exprimăm SOLIDARITATEA necondiţionată cu locuitorii comunei Pungeşti, judeţul Vaslui, care au început lupta împotriva sondelor Chevron, împotriva politicilor distructive ale guvernului Ponta şi a metodei fracturării hidraulice a gazelor de şist.

De 15 ani ne luptăm cu o corporaţie care vrea să distrugă Roşia Montană, vieţile oamenilor de aici, natura şi patrimoniul românesc şi universal din Roşia Montană. De 15 ani ne luptăm cu corupţia autorităţilor locale, regionale şi naţionale, cu primari, preşedinţi de consilii judeţene, miniştri, parlamentari şi preşedinţi de ţară, cu toţii deveniţi agenţi de publicitate şi agenţi de pază ai acestei corporaţii. De 15 ani spunem, oricui vrea să audă, că proiectul de minerit aurifer cu cianuri de la Roşia Montană este exponentul unui întreg sistem politic şi economic corupt, putred şi condus de oligarhi şi mafioţi, un sistem alcătuit din politicieni cărora le pasă doar de buzunarul propriu, nicidecum de oameni, pământ sau apă. Şi iată, acest sistem loveşte din nou! Nu doar Pungeşti este în pericol, ci o întreagă ţară, intenţiile de explorare şi exploatare a gazelor de şist întinzându-se de la Oradea, Arad şi Timişoara, trecând prin Sibiu şi Mediaş şi până la Tulcea, Constanţa şi Vama Veche.

Dar oamenii se vor ridica şi vor lupta, aşa cum o facem şi noi!

Oamenii nu mai pot fi păcăliți şi suntem mulţi, prea mulţi pentru a mai putea fi ignoraţi. Ceea ce fac, guvernanţii şi unii parlamentari, îi va costa voturi, îi va costa funcţia şi, în cele din urmă, libertatea; pentru că nu ne vom opri până nu vor fi demarate anchete penale despre felul în care au cedat resursele naturale ale ţării şi au ales să otrăvească apa şi pământul nostru.

Rezistenţa continuă! La Roşia Montană, la Pungeşti şi în toată România! 

Eugen David,
Președinte Alburnus Maior