Vacanță de 1 Mai la Roșia Montană

Timp necesar de citit
1 minute
Ai citit până acum

Vacanță de 1 Mai la Roșia Montană

25. February 2015 - Alburnus Maior împreună cu Asociația București anunță oferta turistică "Vizitați Roșia Montană - sesiunea 2015", în cadrul căreia iubitorii Roșiei Montane sunt invitați să petreacă Vacanța de 1 Mai (1 – 4 mai) în localitatea din munții Apuseni. Roșienii îi întâmpină pe toți cei care doresc să petreacă patru zile de drumeții și voie bună, participanţii fiind găzduiţi la pensiuni agro-turistice deschise de localnicii care consideră că există alternative la exploatarea cu cianuri.

Sezonul turistic 2015 se deschide la Roșia Montană cu Vacanța de 1 Mai. Turiștii vor avea ocazia să viziteze subteranele galeriilor romane, vestigiile istorice, monumentele naturale și cele mai înalte vârfuri ale munților ce înconjoară așezarea. Seara, roșienii vor povesti despre legendele locului și lupta pe care o duc de 15 ani pentru a proteja comunitatea.

Sejurul cuprinde tururi ghidate zilnice la cele mai importante și reprezentative obiective naturale și de patrimoniu: Turul Satului, Turul Istoric, Turul Bisericilor, Turul Monumentelor Naturale, Turul Panoramic. Printre atracțiile vizitate se numără lucrări miniere preromane și romane unice în lume, monumentele naturale Piatra Corbului și Piatra Despicată, Sfinxul Roșiei Montane, târgul tradițional și bisericile monument istoric. De asemenea, programul sejurului cuprinde și activități împreună cu localnicii: povestiri la foc și proiecții de filme cu și despre roșieni.

"Cine se înscrie devreme dulceață primește!" Cei înscriși până pe 1 martie primesc din partea casei un borcan de dulceață făcută în Roșia Montană. Doritorii au de ales între măceșe, vișine, căpșune, cireșe, caise, afine, mure și zmeură.

“Vizitați Roșia Montană” este una dintre inițiativele Alburnus Maior și Asociației București ce își propune să promoveze turismul în Roșia Montană ca alternativă sustenabilă pentru dezvoltarea zonei. Oferta turistică Vizitați Roşia Montană este valabilă pentru perioada 1 – 4 mai 2014. Pachetul cuprinde cazare şi masă la localnici, tururi ghidate zilnice, activităţi recreative şi costă 245 de lei. Înscrierile se pot face până la data de 1 aprilie 2015 la adresa de e-mail 1mai@vizitatirosiamontana.ro.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.VizitatiRosiaMontana.ro

Persoană de contact: Alexandru Binescu, tel. 0733 747 643.